Dış Görünüş ve Özgüven

Özgüven Nedir?

Hemen herkes kendine güvenme, özgüven, medeni cesaret gibi kelimeleri kullanır ama bunların derinlemesine anlamını ve hangi durumlarda azalıp çoğaldığını bilemeyebilir. Yaşamımızda “özgüven” kavramı önemli bir rol oynamaktadır. Psikoloji, psikiatri, sosyal bilimler ve farklı kültürler özgüveni kendilerince tanımlamışlardır.  Çok derinlemesine inmeden incelemek istersek:

Özgüven tanımı

Özgüven çok kısa olarak anlatılabilecek bir kavram değildir. En belirleyici özelliklerini sıralar isek:

  • Kişinin kendi değer ve becerilerinin farkında olmasıdır.
  • Kişinin kendisi ile barışık olmasıdır.
  • Girdiği bir toplulukta kendisini rahat hissedebilmesidir.
  • İyi bildiği konularda yapacağı eylemlerin başarılı olacağına inanmasıdır.
  • Sosyal yaşamdan, insanlardan ve yarışmadan korkmamasıdır.
  • Kendisini değersiz ve beceriksiz görmemesidir.

 

Özgüven eksikliği

Özgüven eksikliği

Halk arasında “aşağılık duygusu” olarak da adlandırılan bu durum kişinin hayat başarısını ve sosyal yaşamını çok olumsuz etkiler. Aslında pek çok kişide olabilen özgüven eksikliği kendini şu şekilde belli eder:

  • Sosyal topluluklara rahat katılamama: İnsanların kendisi ile alay edeceğini veya küçük göreceğini, ilgi göstermeyeceğini düşünür. Bunun için kendine göre bahaneler uydurur. Güzel olmadığını, iyi konuşamadığını, kültür açısından zayıf olduğunu zanneder.
  • Yarışma veya açık bir pozisyona başvurmaya cesaret edememe: Buralara kabul edilmeyeceğini veya başarılı olamayacağını varsayarak fırsatları kaçırır.
  • Kendi zayıf taraflarını bilmekten korkma: Hiçbir insan her konuda mükemmel değildir. Ama mükemmele gidebilmek için önce yetersiz tarafların düzeltilmesi gereklidir. Özgüveni eksik insanların eleştiriye tahammülü yoktur.
  • Arkadaş edinmede güçlük: Kendi donanımındaki insanlara yaklaşmaktan korkar ve daha çok kendisini pohpohlayan belirli insanlar ile arkadaşlık kurmayı tercih eder.

Tabii özgüven eksikliğinin de dereceleri mevcuttur ve herkeste ayni derecede değildir.

Özgüven eksikliği nedenleri

Psikolog, pedagog ve sosyologlar özgüven eksikliğinin nedenlerini kendi alanlarında araştırmışlar ve çeşitli sebebler bulmuşlardır.

  • Gelişme çağında çocuğa aşırı koruyucu davranmak:  Çocuk Kendisine bakanların yardımı olmadan hiçbirşey yapamayacağı ve onlarsız sürekli teklike içinde olacağı duygusuna kapılır.
  • Sürekli eleştirilmek: Anne-babanın çocuğun yalışlarını ve zayıf taraflarını sürekli yüzüne vurarak eleştirmesi ve azarlaması sonraki yıllarda derin olumsuz etkiler yaratır.
  • Belirli bir sosyoekonomik çevreden daha yüzek düzeyde bir sosyoekonomik ortama gelmek: Sonradan gördüğü ve öğrendiği şeylere uyum sağlayamayan kişiler yeni ortamda rahat edemediği için kendilerini izole ederler.

Ancak bunların içinde bir tanesi vardır ki bizim konumuz ile doğrudan ilişkilidir:

Vücut görüntüsü ile barışık olmamak

Tarih boyunca insanlar görüntüleri nedeni ile ya beğenilmiş ya da dışlanmışlardır. Genellikle beğenilen insanlar güzel olarak kabul edilmişlerdir.

Güzellik nedir?

İnsan güzelliği için olmazsa olmaz özellik bütün vücut yapılarının anatomik olarak tam olmasıdır. Burnu, bir gözü, kulağı olmayan biri için güzel terimi kolay konulamaz. İnsanlarda özellikle kadınlarda vücut çizgilerinin, yüzdeki yapıların estetik bir uyum içinde olması önemlidir. Güzel kadın vücudunu tanımlarken genellikle el ile bir kum saati işareti yapılır. Burada tanımlanması istenen şey dolgun göğüsler, ince bir bel ve dolgun bir kalçadır. Vücudu omuzlardan dizlere kadar dümdüz ayni kalınlıkta olan bir kadın vücudu için güzel diyemeyiz. Yüz sözkonusu olduğunda saç çizgisi, alın, burun, kaşlar, kirpikler, yanaklar, dudaklar ve alt çene arasında estetik bir uyum vardır. Biz bunu rakamlar ile tanımlayamasak bile beynimiz gördüklerini otomatik olarak oranlar ve sonunda güzel veya değil diye bir sonuca vararak bize bildirir.

Güzelliği bozan şeyler

Vücut güzelliği

Daha önce de anlattığımız gibi özellikle vücut görüntüsünde kadını belirleyen tipik özellik bel/kalça oranıdır. Bel ve kalça çevresi birbirine yakın ise bu çekici olmaz. Kadınların bedenleri ile barışık olmadığı durumları söyle sıralayabiliriz:

  • Şişmanlık
  • Aşırı zayıflık
  • Memelerin normalden büyük, küçük, sarkık veya asimetrik (birbirinden farklı) olması

  • Belin kalın olması
  • Belden kalçaya geçerken düzgün bir dışa kavis yerine içe çöküntü olması
  • Kalçaların bele göre yetersiz çapta olması ve çıkıntılarının belirgin olmaması.
  • Diz üstü bölgede bacakların kalçalara göre daha geniş olması. Diz üstü bacak çevresinin kalın olması
  • Diz iç kısımlarındaki çöküklüğün normalden fazla olması. Diz içlerinde aşırı kabarıklıkların olması.

Bu liste uzatılabilir. Ancak halk arasında mütenasip olarak adlandırılar alımlı bir vücuda sahip olmak kadınların özgüvenlerini ciddi ölçüde arttırmaktadır.

Vücut estetiği

Biz estetik ve plastik cerrahlar vücut estetiği konusunda bir heykeltraş gibi çukurları doldurup tümsekleri azaltarak estetik çizgilerin oluşmasını sağlamaktayız. Bunu yaparken en çok kullandığımız yöntem yağların alınması (liposuction) ve yağların dolgu maddesi olarak kullanılması (yağ dolgusu) dır. Eskiden fazlalık olarak düşünülen yağ dokusu günümüzde çok önemli bir eksik giderici dolgu maddesi olarak görülmektedir.

Yüz güzelliği

Yüzün güzel görünmesini olumsuz etkileyen durumlar söyle özetlenebilir:

  • Deride kırışıklık ve sarkmalar
  • Kaşların aşırı düşük veya kalkık olması
  • Göz kapaklarının düşük veya gözün dikine açıklığının yetersiz olması
  • Burun görüntüsünün rahatsız edici olması (büyük, kamburlu, eğri, çökük vs. gibi)
  • Dudakların küçük olması veya üst dudağın aşırı uzun olması.
  • Alt çene çıkıntısının yetersiz veya aşırı çıkıntılı olması.
  • Yanakların aşırı dolgun veya aşırı zayıf olması
  • Boyun alt çene açısının belirgin olmaması
  • Boyunda kırışıklık veya dikine çizgilerin olması

Bu listeye de pek çok ilave yapılabilir.

Yüz estetiği

Vücut giysiler ile gizlenebilir ama yüz bölgesini gizlemek hem zor hem de anlamsızdır. Kadınlar arasında güzel yüzlü olmak ciddi bir ayrıcalık ve özgüven kaynağıdır. İster doğuştan ister sonradan isterse de yaşa bağlı olsun yüz estetiği plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahinin en çok uğraştığı konuların başında gelmektedir.

Yüz güzelliğini sağlamamız için yaptığımız çok sayıdaki tedavi seçeneklerinin web sitemizde ilgili sayfalarda bulabilirsiniz.

Özgüven insanların mutluluk ve başarısı için çok önemlidir. Özgüven bozukluğu güzellik ve görüntü kaynaklı ise en etkili tedaviyi biz estetik-plastik cerrahlar yapmaktayız.

Kendi yaşamımda çok dikkatimi çeken bir deneyimim mevcut. Bekar veya erkek arkadaşı olmayan genç kızların büyük bir yüzdesi (kesinlikle %60 üzerinde) ameliyat sonrasında ya arkadaş buluyorlar ya da nişan evlilik gibi faaliyetlere giriyorlar. Bunları hastanın olağan ameliyat sonrası kontrollarında öğreniyorum ve genellikle beni bu durumdan haberdar etmek için birlikte geliyorlar.

Vücut görüntünüz veya kendinizi güzel görmemeye bağlı özgüven eksikliği yaşıyor iseniz ve kendiniz ile barışık değil iseniz size en etkili yardımı biz yapabiliriz.

 

 


Sosyal medyadaki paylaşımlarımızı izlemek için aşağıdaki logolardan uygun gördüklerinize tıklayabilirsiniz:


Estetik Ameliyatların Ömrü

Estetik Cerrahi Ameliyatlarının Kalıcılığı Ne Kadardır?

Estetik cerrahi çeşitli bölgelerde değişik amaçlar için ameliyatlar gerçekleştirir. Bu ameliyatların hem fiziksel olarak hem de parasal olarak bazı bedelleri vardır. Hastaların bir kısmı kendilerince külfet sayılan bu durumu tekrar yaşamak istemezler ve genellikle bu yapılan ameliyatın kaç yıl etkisini sürdüreceğini sorarlar.

Aslında sorunun doğru şekli herhangi bir ameliyatın etkisini kaç yıl sürdüreceği şeklinde olmalıdır.

Ameliyatların etkinlik süresi çeşitlilik gösterir. Bir kalp ameliyatı iyileştirici etkisini ömür boyu sürdürebileceği gibi birkaç yıl içinde yararlı etki yok olabilir ve kişi hayatını kalp krizinden kaybedebilir. İyi yapılmış bir apendisit veya safra kesesi ameliyatı etkinliğini ömür boyu sürdürür ve hasta bir daha bu organlar ile ilgili bir sorun yaşamaz. Buna karşılık iyi yapılmış bir mide küçültme ameliyatı yıllar sonra etkisini kaybedebilir ve kişi yeniden kilo almaya başlayabilir.

Estetik ameliyatlar da diğer cerrahi işlemlerden farklı değildir. Yalnızca uygulanan organ ve bölgeler farklıdır. Sık yapılan ameliyatların devamlılık süresini örnekler ile inceleyelim:

Kepçe kulak ameliyatı:

Okul öncesi çocuklarda psikolojik olumsuz etkileri azaltmak için yapılan bu ameliyat doğru yapıldığı takdirde ömür boyu etkisini sürdürür. Ameliyattan birkaç ay sonra kulağın tekrar açılması genellikle cerrahi teknikteki bir yetersizliğe veya dikişlerin zorlanarak kopmasina bağlıdır.

Burun estetiği:

Genellikle ameliyatın hemen sonrasında burundaki alçı ve bandajlar açıldığında burun şekil güzel görünür. Ancak burada şişlik ve henüz oturmamış bir şekil söz konusudur. Ameliyat sonrası burun şeklinin oturması ilk 3 ayda olur, ama burun şeklinin tam olarak oturması bazan yıllar alabilir. Doğuştan çok güzel güzel olan burunlar bile zaman içinde yaşlanmaya bağlı olarak genellikle olumsuz değişikliklere uğrar ve ameliyatlı burunlarda da ayni şekilde uzun yıllar sonra yaşlılığa bağlı değişmeler olabilir.

Yüz estetiği:

Özellikle daha genç görünmek için yapılan yüz germe ameliyatlarının bir ömrü vardır. Bunu genellikle yüzün yaşlanma hızı belirler. Örnek verirsek 40 ile 45 yaş arasında çok hızlı olarak yüzü kırışmış veya çömüş bir kadın yüz germe ameliyatı olduğunda bu yaşlanma hızı ameliyat sonrası da devam edecektir ve muhtemelen 5 yıl sonra ameliyatlı yüzde de bir miktar yaşlanma olacaktır. Buna karşılık 40 ile 55 yaş arasında yüz bölgesinde hafif bir yaşlanma bulgusu gösteren kadının ameliyat olduğu takdirde yeni görüntüsünü yetmişli yaşlara kadar koruması olasıdır. Tabii burada hastalıklar, derinin uzun süre güneşe ve diğer zararlı etmenlere maruz kalması da önemli olumsuz faktörlerdir.

Meme estetiği:

Meme estetiğinde en çok istenen işlemler meme dikleştirme ve meme büyütme ameliyatlarıdır. Meme dikleştirme ameliyatından sonra doğum yapma, sık kilo alıp verme gibi nedenler ile memeler yeniden sarkabilir ve ileride yeniden dikleştirme ameliyatı yapılması gerekebilir. Bunların hiçbiri olmasa bile dikleştirme ameliyatı geçiren kadında da yaşlılıkta memeler vücudun her tarafı gibi sarkar.

Meme büyütme ameliyatlarında genellikle silikon protezler kullanılmaktadır. Bunlar vücuda ait olmayan fabrikalarda üretilmiş sentetik maddeler olduğundan genellikle şekilleri ve yapıları yıllar içinde çok az değişir veya hiç değişmez. Buna karşılık bu yabancı maddeleri saran meme dokusunda değişiklikler olabilir veya bünyenin bu cisimlere karşı tavrı değişip düşmanca bir hal alabilir. Bunun en iyi bilinen örneği protez etrafında kapsül oluşumudur. Diğer bir olumsuz faktör ise kişinin doğum yapması, kilo alması veya sık olarak kilo değişikliğine uğramasıdır. Bu durumlarda meme derisi esneyerek sarkık meme oluşmasına yol açar.

Karın estetiği:

Karın germe ameliyatları kilo alınmadığı takdirde uzun yıllar hatta ömür boyu etkisini korur. Ancak karın estetiğini bozan durumlar ameliyat sonrası doğum yapma ve/veya kilo almadır. Her iki durumda da karın derisi gevşer ve sarkar. Ayrıca daha önce onarılmış olan karın duvarı tekrar zayıflayabilir veya yırtılabilir ve karında estetik olmayan görüntü tekrar geri gelir.

Liposuction:

Amacı inatçı yağları almak ve vücudu şekillendirmek olan liposuction asla zayıflama görevi görmez ve şişman kişilere uygulanması fazla yarar sağlamaz. Çok başarılı bir liposuction işlemi sonucu kişi kilo alır ise tekrar istenmeyen bir görüntü ortaya çıkar. Yani liposuction yapılan bölgeler de yeniden yağlanabilir. Bu bölgelerin tekrar şişmanlaması için bütün yağ hücrelerinin yok edilmesi gerekir ki bu da pratik olarak imkansızdır ve gerçekleşse bile estetik açıdan olumlu bir görüntü yaratmaz. Liposuction işleminin en önemli yararı tedavi edilen bölgelerdeki yağ hücrelerinin sayısının azalmasıdır. Bu nedenle şişmanlama durumunda ameliyatlı bölgelerde biriken yağ diğer ameliyatsız bölgelere oranla biraz daha az olacaktır.


Sosyal medyadaki paylaşımlarımızı izlemek için aşağıdaki logolardan uygun gördüklerinize tıklayabilirsiniz:


Estetikte Sanatın Önemi

Güzellik görecelidir. Ama sanat her zaman ve herkes için güzelliği temsil eder çünkü güzelliği estetiğe dönüştürür.


Sosyal medyadaki paylaşımlarımızı izlemek için aşağıdaki logolardan uygun gördüklerinize tıklayabilirsiniz:


Karın Germe

Karın Germe Ameliyatı

Karın estetiği olarak da bilinen abdominoplasti son yıllarda özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde daha sık yapılan bir ameliyat olmuştur.

Karın Estetiği

Karın bölgesi hem kadınlar hem de erkeklerde dikkat çeken bir bölgedir. Estetik ve güzel görünümlü bir karın göğüs altından kasık bölgesine kadar belirgin bir bombe yapmadan inmeli ve bel bölgesinde çevresi daralmalıdır. Yani bel diye adlandırdığımız kalçaya yakın kısımları göğüse yakın kısımlara göre daha dar olmalıdır. Ayrıca karın derisinin gergin olması kırışıklık ve sarkma göstermemesi, göbek deliğinin belirgin olması ve göbek bölgesinin hafif çökük olması beklenir.

Abdominoplasti

Karın gerdirme ameliyatı

Karın çeşitli nedenlerle ideal görünümünden farklılaşarak güzel kabul edilmeyen bir duruma gelebilir. Bunları kısaca özetlersek:

  • Karında ve göbek çevresinde yağlanma
  • Göbeğin bombe görünmesi
  • Karın derisinde çatlaklar (gebelik çizgileri)
  • Karın derisinin sarkık olması
  • Karın duvarının zayıflaması ve kasların birbirinden ayrılması

Estetik karın görünümünü bozan bu durumlar tek tek veya birkaçı bir arada olarak da görülebilir.

Özellikle doğum yapmış kadınlar arasında yukarıda sayılan 5 faktörün tamamının bir arada görülmesi çok sıktır.

Görüntüsü bozulmuş karınlarda özellikle bombelik, sarkıklık ve çatlakların giderilmesi için en sık yapılan ameliyat karın gerdirme işlemidir. Buna tıp dilinde abdominoplasti denilir.

Abdominoplasti nedir

Toplumda göbek gerdirme veya karın gerdirme operasyonu olarak da adlandırılan bu ameliyatta birkaç işlem bir arda yapılır. Bunları şöyle özetleyebiliriz:

Karın gerdirme

Kasıktan yapılan enlemesine bir kesi ile karın derisi altındaki karın duvarından kaldırılır. Genellikle bu deri kaldırma işlemi kasıktan göğüs tahtası kemiğinin alt kenarına kadar yapılır. Altındaki bağlantısı kesilen deri aşağı doğru sarkar ve ne kadar deri fazlalığı olduğu kolayca anlaşılır. Bu fazla deri alınarak karın derisindeki fazlalık giderilmiş yani karın gerilmiş olur. Bu atılan deri parçasındaki çatlaklar da ortadan kaldırılmış olur.

Göbek gerdirme

Karın derisi alttaki yapılardan sıyrılarak kaldırılırken göbek hizasına gelindiğinde göbek çevresi kesilerek göbeğin karın duvarında kalması sağlanır. Deri yukarı doğru sıyrılırken göbek dahil edilmediğinden bu gölgede göbek çapında bir delik oluşur. Ancak genellikle fazla deri bu deliği de içine aldığından çıkarılan bölgede kalır ve sorun yaratmaz. Ancak yukarıda kalan deri yekpare olduğu için burada altta kalan göbeğin görünür hale getirilmesi yani derinin üstüne çıkartılması için göbek hizasında ortada deriye bir delik açılarak göbek buradan dışarı çıkartılır. Genellikle bu yeni göbek eskisine göre daha yukarıda kalır ve estetik olarak daha güzel bir görüntü yaratır.

Karın kası estetiği

Bombeli göbeklerin görüntü olarak hoş olmadığını söylemiştik. Karında şişmanlık ve yağ fazlalığı dışında bombelik yapan en önemli olay karın kaslarının zayıflamış veya yırtılmış olmasıdır. Özellikle çoğul gebeliklerden sonra bu durum sık olarak ortaya çıkar. Karın duvarını oluşturan kaslar (tıbbi olarak rektus abdominis kası olarak adlandırılır) aşırı derecede gevşeyip incelebilir hatta ortadan ayrılarak bir nevi fıtık oluşturabilir. Bu durumda karın duvarı içindeki bağırsakların basıncı ile karın duvarı balon gibi şişkin durur. Özellikle yatar durumda şişliğin kaybolması ancak ayakta veya karın adaleleri kasıldığında ortaya çıkması kas zayıflığı ve/veya yırtılmasının tipik göstergesidir. Bu durumu düzeltmek için karın derisi göbekten ayrılık göğüs kafesinin altına kadar kaldırıldığında altta kalan kaslara birbirine yaklaştırıcı dikişler atılarak karın duvarının korse gibi gerilmesi sağlanır. Bu işlem etkili olarak şişkinliği giderir.

Göbek yağı aldırma

Bazı sarkık karınlarda yağ fazlalığı da gözlenir. Göbek estetiği ameliyatlarında göbek altı derisi tamamen atıldığı için buradaki deri çatlakları ve fazla yağlar da giderilmiş olur. Ancak eski göbek üstü bölge aşağı çekilmiş bile olsa eğer var ise buradaki fazla yağlar hala duruyordur yani bir “yağ aldırma” işlemine ihtiyaç vardır. Bunlar liposuction ile alınabildikleri gibi direk olarak deri altından kesilerek de alınabilirler. Toplumda karın ve göbek çoğu zaman eş anlamlı olarak kullanıldıklarıdan karın yağları aldırma ile göbek yağı ameliyatı ayni işlemi anlatır.

Mini karın germe ameliyatı

Karındaki bozukluk her zaman ileri derecede olmayabilir. Sorun yalnız göbek altında deri sarkması ise ve karında belirgin bombelik yok ise bu durumda seçilecek ameliyat “mini abdominoplasti” operasyonudur. Burada karın derisi karın gerdirme operasyonu işleminde olduğu gibi kasık üzerinden yatay olarak kesilir ve altındaki karın duvarından kaldırılır. Ancak bu sıyrılma işlemi yalnız göbeğe kadar yapılır ve göbek karın derisinden ayrılmaz. Serbest olarak aşağı sarkan deride ne kadar fazlalık var ise kesilerek alınır ve bu şekilde karın alt kısmındaki deri sarkıklığı giderilmiş olur. Mini karın germe işlemi karın gerdirme operasyonuna göre daha kolay ve daha risksiz bir ameliyattır.

Abdominoplasti sonrası iyileşme

Karın estetiği büyük bir ameliyattır ve iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken şeyler vardır.

Karın germe ameliyatı sonrası

  • Karın derisi gergin tutulmamalıdır. Bunun için ameliyatın bitiminde hasta bacakları karına doğru çekilmiş olarak odasına çıkartılır ve bir süre karnı gevşek olacak şekilde yatması istenir. Bunun için sırtı kaldırılır ve dizlerinin altına yastık konularak karın bölgesi rahatlatılır. Ayağa kalktığı zaman da belini bükerek yürümesi ve karnında gerginlik yapmaması istenir.
  • Karın duvarını sıkılaştırıcı dikişler atıldı ise en az 3 hafta karın kaslarını zorlayacak hareketler yapmaması ve ağır kaldırmaması istenir.
  • İyileşme sürecinde karın derisinde geçici morluklar olabilir.
  • Karın duvarının gerilmesine ve karındaki ağrıya bağlı olarak akciğerlerin havalanması azalabilir. Özellikle ameliyat sonrası erken dönemlerde derin soluklar alınması ve solunum egzersizleri ile olabilecek akciğer sorunlarının önüne geçilir.

Karın germe ameliyatı riskleri

Her ameliyatta görülebilecek olan

  • Dikişlerin iltihap yapması
  • Aşırı kan kaybı
  • Solunum yolu problemleri
  • Yara iyileşmesinin çeşitli nedenler ile gecikmesi
  • Ameliyat sonrası karın dikişlerinin zorlamaya bağlı atması

gibi sorun (komplikasyon)lar bu ameliyatta da gözlenebilir. Ancak karın germe ameliyatının en korkulan riski karındaki gerginliğe bağlı olarak bacak toplar damarlarında pıhtılaşma olması ve bu pıhtıların akciğerlere atılmasıdır. “Akciğer Embolisi” olarak adlandırılan bu durum çok ciddi sorunlar yaratabilir. Bunu önlemenin en etkili yolu ise hastanın ameliyattan birkaç saat sonra yürütülmesi ve olabildiğince hareketli tutulmasıdır. Ağrı olur korkusu ile kımıldamak istemeyen hastalara bu risk anlatılmalı ve hareket etmeleri sağlanmalıdır.

Göbek yağı aldırma zararları

Karın germe ameliyatı sık olarak yapılmakta ve çok iyi sonuçlar vermektedir. Ancak yukarıda anlatıldığı gibi bazı riskleri de vardır. Bu ameliyatta birçok kişide hem deri kesilerek çıkartılmakta hem de var ise fazla yağlar alınmaktadır. Her ameliyatın vücut işleyişine az da olsa bir olumsuz etkisi vardır. Ancak bu olumsuz etki sağlıklı kişilerde pek hissedilmez. Buna karşılık yüksek tansiyon, diyabet, damar sertliği, aşırı şişmanlık, akciğer hastalığı, kalp hastalığı veya bünyeyi zayıf düşüren hastalıklar gibi sorunları olan kişilerin bu ameliyatı olmadan önce sıkı bir kontrolden geçirilmesi ve hastalıkları ile ilgili branş hekimlerinden ameliyat olup olamayacaklarına dair görüş alınması gereklidir. Ayrıca karın germe ameliyatı yoğum bakım ünitesi bulunan tam teşekküllü hastanelerde yapılmalıdır.

Sonuç olarak göbek yağı ameliyatı, karın germe, göbek germe, abdominoplasti vs gibi çok çeşitli isimler ile tanınan bu ameliyat son derece etkili sonuçlar veren bir işlemdir. Ancak büyük ameliyat sınıfında olan bu işlemin sağlıklı kişilerde ve tam teşekküllü hastanelerde deneyimli hekimler tarafından yapılması uygundur.


Sosyal medyadaki paylaşımlarımızı izlemek için aşağıdaki logolardan uygun gördüklerinize tıklayabilirsiniz:


Kas Altı Silikon Ameliyatı

Küçük göğüsleri büyütmek

Silikon protez ile meme büyütme halen dünyada en sık yapılan ameliyatların başında gelmeye devam etmektedir. Bunun en önemli nedenlerinden birisi ise toplumlarda kadın görüntüsü ile ilgili algının değişmeye başlamasıdır. Bir zamanların sıfır beden incecik vücut ve kalçalı güzelleri günümüzde yalnızca podyumlarda ilgi görmektedir. Gerçek hayatta ise erkekler içgüdüsel olarak dolgun göğüs ince bel ve dolgun kalçaya sahip kadınları daha cazip bulmaktadır.

Silikon taktırmak

Meme büyütme işleminin ilk çözümü silikon meme protezlerinin üretilmesi ile başlamıştır. Günümüze kadar her ülkede milyonlarca kadının silikon protezler ile meme büyütme işlemi yaptırdığı bilinmektedir.

Damla silikon

Önceleri yalnız yuvarlak olarak üretilen silikon protezler daha sonra anatomik şekilde halkı arasındaki adı ile damla şeklinde de üretilmeye başladılar. Ancak günümüzde yapılan araştırmalar anatomik (damla) protezler ile yuvarlak protezler arasında sonuçta belirgin görüntü farkı oluşmadığını göstermiştir.

Kas altı silikon ameliyatı

Silikon protezin şekli kadar nereye yerleştirildiği de önemlidir. Amerikalılar genellikle göğüs kası (pektoral kas) altına yerleştirmektedirler. Buna kısaca kas altı bölgesine veya submüsküler veya subpektoral yerleştirme diyebiliriz. Diğer bir metod ise kas üstü veya supra pektoral veya supramüsküler yerleştirme diyebiliriz. Kasın üstünde fakat memenin altında kalan bu bölgeye ise subglandüler veya meme altı kas üstü bölgesi denilir.

Silikon ameliyatı sonrası

Silikon protezlerin şeklinin ameliyat sonrası görüntüde önemli bir değişiklik yapmadığını söylemiştik. Ayni şekilde protezin yerleştirildiği bölgenin de çok fazla önemi olmadığı bilinmektedir. Ancak kas altına konulan protezlerin kendine özgü bazı sorunları olmaktadır. Bunlardan en önemlisi protezin kas hareketleri ile görünür şekilde yer değiştirmesidir.

Aşağıdaki video bunu çok güzel göstermektedir:


Sosyal medyadaki paylaşımlarımızı izlemek için aşağıdaki logolardan uygun gördüklerinize tıklayabilirsiniz: