Kongre Geceleri

Bilimsel kongreler güncel bilgilerin paylaşıldığı bilimsel arenalardır. Meslekten olmayanlar için son derece sıkıcı etkinliklerdir. Buna karşılık genellikle akşamları gerçekleştirilen sosyal programlar genellikle çok renklidirler. Yemekli olan bu programlarda konuklar birbirleri ile kaynaşma ve eğlenme fırsatı bulurlar. Bütün gün boyunca süren bilgi bombardımanından sonra burada kaliteli sanatçılar tarafından sunulan gösteriler ile katılımcılar dinlenir ve rahatlarlar.

Amerikan Estetik Cerrahi Derneği (ASAPS) estetik cerrahinin en prestijli kuruluşudur ve her yıl gerçekleştirdiği kongreler hem bilimsel içeriği hem de olağanüstü sosyal programı ile büyük ses getirir.

2017 yılında San Diego’da yapılan ASAPS kongresi de bu kuralı bozmadı. Gala gecesinde davetli sanatçılar tarafından canlı olarak gerçekleştirilen canlı gösteriler bizler de dahil tüm katılımcıları hayran bıraktı.

Aşağıdaki videoda bir ressamın birkaç dakikada çizdiği resim görüş açılarının bizlerden ne kadar farklı olabileceğini çok güzel ifade etmektedir.

Estetik Üzerine Sohbet (Video)

Estetik, estetik cerrahi, estetik uzmanı, estetik cerrah, estetikçi vs. Bu kelimeleri defalarca tartıştık. Ancak hala bu kavramlar ile ilgili anlayış kargaşası devam etmektedir. Bu konu ile ilgili olarak Prof. Dr. Ege Özgentaş ve Psikolog Övgü Sarıçiçekli arasında 15 Haziran 2017 tarihinde Kanal 34 televizyonunda saat 18:00 de Başarı-Yorum programında canlı yayında bir söyleşi gerçekleşti. 45 dakika süren bu söyleşiyi izlemek ister iseniz aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz:

Yüze yağ dolgusu

Çeşitli dolgu maddelerinin (Restylane, Juvaderm vs.) yüzde dolgu olarak kulanımı oldukça iyi bilinmektedir. Ancak kişinin kendi yağ dokusunun yüz dolgusu olarak kullanılması pek bilinmemektedir. Bu mükemmel dolgu maddesi ile ilgili bilgi edinin:

Bir resitalin ardından

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da İş Sanat Konser Salonu’nda çok güzel ve anlamlı bir konser izledik. Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay hanımefendi nefis bir resital sundu. Son derece içten bir şekilde icra edilen parçalar dinleyicileri derin düşüncelere daldırdı. Ama bu konserin en ilginç yanı ise gelirinin tamamen dudak-damak yarıklı çocukların tedavisi için harcanacak olması idi. Bu hastalara ücretsiz tedavi yapan bir vakıf tarafından düzenlenen bu konsere sayın Gülsin Onay gönüllü olarak solistlik yaptı ve gerçekten bütün dinleyicileri büyüledi. Sizler de bu çocuklara yardım ederek yüzlerinin gülmesini sağlayabilirsiniz.

Plastik Cerrahi Özürlü Hastalara Yardım ve Plastik Cerrahiyi Geliştirme Vakfı

Vakıfbank Levent Şubesi. IBAN: TR48 0001 5001 5800 7268 9144 62

Dr. Rıdvan Ege’yi kaybettik

Türkiye’nin duayen hekimlerinden Prof. Dr. Rıdvan Ege bugün hayatını kaybetti.

Hem ülkemizde hem de dünyada haklı bir üne sahip olan Prof. Dr. Rıdvam Ege travma tedavisi ve el cerrahi konularında bilime önemli katkılarda bulunmuştur.

Yeri kolay doldurulamayacak olan hocamıza rahmet tüm tıp camiasına sabır diliyorum.

Işıklar içinde uyusun.

2017 Amerikan Estetik Cerrahi Kongresi

Dudak-Damak yarıklı çocuklara yardım konseri

7 Haziran Çarşamba günü İstanbul İşsanat Gelerisi’nde piyano sanatçımız Gülsin Onay bir resital verecektir. Konserin geliri dudak-damak yarıklı çocukların tedavisi için ücretsiz hizmet veren bir vakıfa aktarılacaktır. Katkılarınız engelli çocuklarımızın yüzünü güldürecektir.

Konser saati: 19:30 (Levent İş Kuleleri)